msg systems ag

News

Prima ediţie a Conferinţei Java la Tg. Mureş a fost un succes!

In 15 octombrie, incepand cu ora 16.00,  la Hotel Plaza in Tg. Mures, msg systems Romania a organizat prima editie a Conferintei Java, dedicata dezvoltatorilor software, indiferent de limbajul de programare in care scriu cod.

Cele 3 teme care s-au prezentat in cadrul conferintei au fost:

- Elastic stream processing with Apache Storm: Background and Capabilities

- Lambdas and Streams - Functional Programming with Java 8

- Future car-infotain­ment-concepts based on a frame­work supported by JavaFX

Evenimentul a intrunit peste 75 de soft-isti mureseni iar feedback-ul inregistrat a fost unul foarte bun!

 

 

 

msg systems Romania a reunit la Cluj peste 100 specialiştii pe tehnologii SAP

Conferinţa IT bazată pe tehnologii SAP, organizată de msg systems România, a reunit anul acesta la Cluj, 100 de specialişti SAP din 6 oraşe ale ţării: Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca.

Feedback-ul foarte bun al primelor ediţii şi creşterea semnificativă de la an la an a numărului de participanţi  - în această toamnă numărul participanţilor înscrişi online este cu aproape 50% mai mare în comparaţie cu  cel de anul trecut - ne motivează să investim şi mai mult timp în analiza şi pregătirea subiectelor pentru cei prezenţi la următoarele ediţii" – a declarat Horea Raţiu, Director Departament SAP în cadrul msg systems România.

Mai mult.

 

 

 

Experientă germană cu Bursa Erasmus

msg systems România a oferit din nou o șansă studenților clujeni de a trăi experiența germană. Cu sprijinul Universității Babeș-Bolyai, filiala concernului de origine germană a implementat și în acest an proiectul „Bursa Erasmus” cu ajutorul căruia, Maier Levente, un student al Facultății de Informatică din cadrul UBB, participă la un internship Java în perioada iulie - septembrie.

Mi se pare cel mai bun mod de a-mi petrece vara. Nu în fiecare zi i se oferă unui student de anul II șansa de a călători într-o altă țară unde să poată să învețe programare.” - Maier Levente

 

 

 

IT Conference on SAP Technologies

The IT Conference on SAP Technologies has now come to it's 3rd edition, gathering the regional SAP Community every year under a single roof. 

In 2015 we are taking things to the next level, by hosting two distinct events as part of the IT Conference:

on 18.09.2015 - the well-known Technical Tracks, where the latest SAP Technologies are presented, discussed and showcased through a series of live-demos. 

on 19.09.2015 - a Hands-on Session, where attendees get to experiment on their own with state-of-the-art SAP technologies, under direct supervision of our speakers and other SAP experts.

Want to join? Register here!

Când cei mari îi ajută pe cei mici

Fundația World Vision România în parteneriat cu msg systems România și-au unit forțele pentru a oferi unui grup de copii șansa de a crede în bucuria copilăriei. După ce au fost împreună cu Moș Crăciun să ducă bucuria sărbătorilor de iarnă în casele unor copii mai puțin favorizați de soartă, compania de origine germană alături de World Vision au adus o nouă bucurie: o excursie la final de an școlar la Cluj-Napoca.

Prin intermediul proiectului ”Prieten pentru o zi”, 30 de copii din două comunități învecinate Clujului au avut parte de o excursie la final de an școlar în compania angajaților msg systems. Pe 19 iunie, cei mici au vizitat Grădina Botanică, Parcul Central și stadionul Cluj Arena și au participat la un program educativ care a inclus punerea în scenă a piesei de teatru ”Ridichea Uriașă”.

Donează pentru programul de educatie montană din zonele rurale din Apuseni!

msg systems România alături de Clubul Alpin Român - Secția Universitară Cluj și Natura Transilvaniei lansează o nouă provocare: dezvoltarea educației montane în zonele rurale din Apuseni. Vă invităm așadar să ne susțineți campania de strângere de fonduri prin intermediul unor donații, folosind pagina:www.maratonapuseni.ro/doneaza

De asemenea, 10% din valoare taxelor de participare pentru ediția din acest an de Maraton Apuseni msg systems, achitate începând cu luna mai vor fi direcționate către cauză.

BattleLab Robotica

msg systems - Proud supporters of BattleLab Robotica!

Concursul este adresat tuturor studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, și tuturor studenților din universitățile cu profil tehnic din România, indiferent de specializarea sau de anul de studiu din care fac parte. Tema evenimentului din acest an este implementarea de roboți de sumo autonomi, capabili să identifice și să elimine de pe suprafața de joc robotul advers în competiție de tip ”1 la 1”. Concursul BattleLab Robotica reprezintă o oportunitate pentru studenți de a-și valorifica abilitățile practice pe baza conceptelor teoretice asimilate pe durata anilor de studiu.

msg systems trimite studenti in Germania cu burse Erasmus

msg systems România oferă și în acest an burse Erasmus în Germania sub formă de internship.

Studenţii care vor fi parte din acest program, vor avea șansa de a se întâlni cu un specialitst IT din Germania care le va fi mentor și îi va ajuta pe tot parcursul internship-ului. De asemenea, programul de studiu va include o curriculă specifică specializării informatice în Java, respectiv ABAP şi bineînţeles ocazia de a interacţiona cu mediul şi cultura nemţească.

Târg de cariere - Tîrgu Mureș

msg systems România te invită pe 29 aprilie 2015 la o nouă ediție a Târgului de Cariere, desfășurat la Teatrul Național din Tîrgu Mureș.

În 29 aprilie, tinerii cu studii superioare absolvite deja sau în curs, cu sau fără experiență de muncă, sunt așteptați cu CV-ul la Teatrul Național Tîrgu-Mureș cu sute de oportunități de carieră în domenii diverse și oferte de locuri de muncă de la 20 de angajatori.

Aplicatii software în domeniul Automotive

Sunteți interesați de limbajul JAVA și domeniul automotive? Atunci vă invităm la o prezentare susținută de echipa msg systems Romania miercuri, 8 aprilie 2015, ora 12.00, în sala 310, în campus FSEGA.

Vă încurajăm să participați!

Vom vorbi despre aplicații JAVA pentru clienți precum BMW, AUDI, Daimler, VW și despre oportunități de practică, internship și joburi part-time oferite de msg systems Romania.

Înscrierile se fac pe adresa cariere@msg-systems.ro, cu date de contact (nume prenume, număr de telefon, an de studiu, specializare) până marți, 7 aprilie 2015.

O nouă generatie de absolventi ai cursului SAP-ABAP

La începutul fiecărui an universitar msg systems România organizează în parteneriat cu Universitatea Tehnică și Universitatea Babeș-Bolyai, un curs tehnic SAP, teoretic și pratic, dedicat studenților de la secțiile cu specializare informatică din Cluj Napoca.

Vă invităm să citiți un articol despre acest curs, accesând următorul lnk: www.ziuadecluj.realitatea.net

 

 

 

Te invităm la Maraton Apuseni msg systems!

În data de 30 mai 2015 te așteptăm la cea de a-V-a ediție a Maratonului Apuseni msg systems!

Dacă iubești alergarea montană, te invităm, indiferent de vârstă, la tabăra de bază de la Muntele Băișorii să iei startul la una dintre cele două probe tehnice- maraton, semimaraton. Deasemenea cu ocazia acestei ediții aniversare, Maraton Apuseni msg systems lansează și o nouă probă de concurs, crosul dedicat celor care doresc să guste atmosfera unei competiții de alergare montană dar preferă un traseu mai scurt. O altă noutate a ediției de anul acesta vizează modificarea traseelor de maraton și semimaraton, alergătorii având astfel posibilitatea să descopere priveliști noi, spectaculoase ale Munților Apuseni.

Maraton Apuseni msg systems este organizat de Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj și Asociația Natura Transilvaniei, alături de msg systems România, partener oficial al evenimentului începând cu anul 2012.

Pentru detalii despre competiție vă invităm să accesați site-ul oficial al evenimentului: www.maratonapuseni.ro

 

Curs tehnic SAP-ABAP development în SAP

Cuoașterea tehnologiilor ERP, a platformei SAP în special, îți oferă un avantaj competitiv deosebit! Particparea gratuită la un curs tehnic de programare în SAP reprezintă o oportunitate pentru fiecare student interesat de o dezvoltare profesională în mediul de business software Enterprise Resource Planning.

Cursul SAP începe pe data de 7 noiembrie 2014 și va avea o durată de 7 săptămâni: 1 oră de curs susținut în cadrul universității și 2 ore de laborator, la sediul msg systems România. Cursurile și laboratoarele se vor organiza după-amiaza. Pentru partea de laborator, numărul de participanți este limitat.

Printre temele cursului technic SAP-ABAP development SAP se numără:

 • SAP Netweaver, R/3 Repository&ABAP Data Dictionary
 • ABAP Development Workbench
 • ABAP Reporting, Dynpro&ALV
 • Object-Oriented Programming: ABAP OO
 • WebDynpro for ABAP
 • SAP U15
 • SAP FIORI
 • SAP Netweaver Gateway

Beneficii curs tehnic SAP-ABAP

 • Înveți un limbaj nou de programare orientat obiect
 • Descoperi cum funcționează dezvoltarea de business software utilizând platforma tehnică SAP
 • Participi la realizarea de proiecte IT în mod individual și în echipă
 • Feedback constant și posibilitatea de a-ți urmări atent propria evoluție
 • Intership SAP-ABAP/Ofertă de angajare (full time/part time), în urma feedback-ului primit de la trainer
 • Posibilitatea de a face paractica de vară în cadrul companiei msg systems România

Înregistrarea la curs se face pe adresa de email: info-events@msg-systems.com Datele de înregistrare trebuie să cuprindă nume, prenume şi număr de telefon.

Workshop ‘Tehnologii SAP 2014’, 12 Iunie, ora 16.00, Hotel Aro Palace, Braşov

Workshop-ul ‘Tehnologii SAP 2014’ se adresează programatorilor ABAP, consultanţilor tehnici SAP, reprezentanţilor IT din cadrul companiilor care au sistemul SAP implementat, precum şi dezvoltatorilor software în general, interesați să cunoască mediul SAP şi ultimele tendinţe tehnologice SAP.

Dacă până recent, dezvoltarea SAP înseamna doar ABAP, pe viitor acest lucru se va schimba. În cadrul workshop-ului despre tehnologii SAP, susţinut la Braşov, consultantii SAP ai msg systems România vor aborda următoarele teme:

 • ADT – ABAP Development Tools for SAP Netweaver
 • Platforma SAP HANA
 • Netweaver Gateway
 • SAP UI5 & FIORI

Agendă workshop 'Tehnologii SAP 2014':

 • 16.00 - 16.30 Înregistrare & Welcome
 • 16.30 - 16.45 Intro, Horea Raţiu - Director Departament SAP
 • 16.45 - 18.30 Tehnologii SAP 2014, Victor Ionescu – SAP IT Consultant
 • 18-30 - 19.30 Sesiune de întrebări și răspunsuri / Networking

    
Înregistrarea la workshop se face pe adresa de email: info-events@msg-systems.com, până în data de 10 Iunie 2014. Datele de înregistrare trebuie să cuprindă nume, prenume şi număr de telefon.

msg systems Romania - partener BattleLab Robotica 2014

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj ­Napoca în colaborare cu organizația studențească BEST Cluj­ Napoca a organizat în data de 12 aprilie 2014 a patra ediţie a competiţiei BattleLab Robotica. msg systems Romania a fost partener in cadrul acestui eveniment şi a oferit suplimentar 2 premii echipelor din competiţie: Premiul pentru BEST Design’ şi premiul pentru ‘Cel mai viteaz robot’. BattleLab Robotica este cea mai mare competiție sumo de roboți din Transilvania.


Competiția a constat în implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”.

În cadrul acestei ediţii au fost înscrise peste 15 echipe de studenți care au muncit luni în șir la realizarea robotului aplicând cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare. Pentru a putea construi roboţii, studenţii au dezvoltat un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management investind sume de bani de ordinul a sute sau chiar mii de euro.

Roboţi. Entuziasm. Pasiune. Competiţie. Prietenie. Aşa am descrie noi BattleLab Robotica 2014.

Ediția de anul următor se arată mai promițătoare și se dorește a face primii pași în a deveni o competiție de talie internațională.

largeporntubepornrowsmaturevideopornnaughtysextales